paahdettu kotisirkka, valkosipuli

Oletko kokeillut jo valkosipulisirkkoja?

GRiiDYn ruokahyönteiset S-ryhmän valikoimiin huhtikuussa

Suomalaisen hyönteisruokatuottajan pientiloilla kasvatetut kotisirkat tulevat Prismojen ja Food Market Herkkujen snack-hyllyn valikoimiin paahdettuina valkosipulin kera. GRiiDY-tuotenimellä kulkevat sirkat ovat tässä mittakaavassa Suomen ensimmäinen pelkästään kokonaisia hyönteisiä sellaisenaan sisältävä tuotelanseeraus. Lanseerauksella on suuri vaikutus suomalaisille pientilallisille, jotka kasvattavat GRiiDY:lle hyönteisiä sopimustuottajamallilla.

Finsect tähtää GRiiDY-tuotteilla kansainvälisille markkinoille. Brittien yleisradioyhtiö BBC noteerasi asian ja kävi kuvaamassa videon Kurikan sirkkaamossa ja jakoi sen facebook-sivuilleen. BBC:llä on 60 miljoonaa seuraajaa somessa ympäri maailman.

Ruokahyönteiset ovat suunnattu ekologisista ruokavalinnoista sekä uusista makuelämyksistä kiinnostuneille kotikokeille. Valkosipulissa paahdetut sirkat sopivat erinomaisesti salaattien ja keittojen päälle ripoteltuna tai sellaisenaan naposteluun ja kaverin yllättämiseksi. Tämän tuotteen avulla kuluttajien on mahdollista tutustua ja syventyä suomalaiseen hyönteisruokaan ilman, että sirkkoja on tuotteesta millään tavoin piilotettu. Tuotteessa käytetyt kotisirkat tulevat Suomen suurimman ruokahyönteisten tuottajaryhmän 26 eri sirkkafarmilta ympäri Suomen.

Valkosipulisirkkojen myynti Prismoissa ja Food Market Herkuissa aloitetaan 8.4.2019

GRiiDY on Finsect Oy:n brändi. Finsect on vuonna 2015 perustettu hyönteistalouden ja -ruoan startup-yritys, joka valmistaa tuotteensa kotimaisista kotisirkoista GRiiDY-brändinsa alla. S-ryhmän lisäksi yrityksen tuotteita myydään kuluttajille sekä Suomen että Ruotsin Ruohonjuuren liikkeissä. Lanseerauksen lisäksi kevään aikana tuotetta tulee saataville myös noin kahdessakymmenessä K-Citymarket ja K-Supermarket kokoluokan liikkeessä ympäri Suomen. Yritys tuottaa kotisirkkoja myös ravintola-alan käyttöön. Jakelu ei ole vielä täysin Suomen kattava, joten tuotetta saa myös yrityksen omasta verkkokaupasta.

Linkki BBC:n facebook-videoon

Eating insects could be good for you… and good for the environment. Are you ready? ?

Posted by BBC News on Sunday, March 17, 2019

Linkki GRiiDYn omaan videoon